Denna vecka har jag valt ett mail från en ung människa.

Jag tror vi är många som känner igen oss i det han funderar och frågar.

Det är smärta han upplever just nu men visst är det väl så att när man som lite äldre tänker tillbaka på den unga smärtan som jag tror dom allra flesta av oss upplevt så är det en mer bitter-ljuv känsla som infinner sig?

Är det några ord som jag vill trycka speciellt på och som jag tror är viktigt att förmedla till våra unga som är i relationer:

Lyssna. Prata. 

 

Hej Charlotte!

Jag och min tjej har varit ihop sen i september, och allt är bra… Förutom en grej jag inte kan släppa.
I somras så fick vi kontakten, vi träffades på en krog i Stockholm. Under hela sommaren kämpade jag för att hon skulle få upp ögonen för mig. Vi kysstes alltid när vi sågs ute och hade dagligen kontakt via sms. Hon gav mig både positiv respons och negativ respons så som jag uppfattade det hela. Hon var nybliven singel och sa till mig att hon inte ville ha någon kille just nu. I slutet av sommaren åkte hon iväg med sina vänner till Rhodos, Jag åkte till magaluf. Under hela min resa så kunde jag inte sluta tänka på henne. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag kysste tjejer där men ville inte ha något sexuellt alls.
Hon har i efterhand berättat för mig att hon tyckte det var jobbigt när jag var borta och att hon hade orolig för att jag skulle träffa någon annan.
Men nu till det som är så jobbigt för mig. Fredagen samma vecka som jag kommer hem frågar hon mig hur många jag har haft sex med och jag svara helt ärligt att jag inte har haft det alls. Jag hade inte velat fråga henne samma fråga innan för jag var väldigt orolig och rädd för vad hon skulle svara. Men till slut frågar jag, och hon svara att hon har haft sex med två personer på Rhodos. Till en början tog jag det rätt så bra men för varje dag som går så blir det bara värre och värre. Hon har sagt att hon gjorde det av grupptryck och hon inte visste vad hon ville, och även sagt att hon ångrar det.
Sen har jag även fått reda på i efterhand att hon träffat den ena killen hemma i Sverige under tiden jag var borta i Spanien, jag kom hem tre dagar efter henne. Detta är inte något hon själv har berättat utan jag fått reda på själv. Hon säger att hon saknade mig varje dag på sin resa men ändå väljer hon att ligga med två personer.
Sist vi tog upp det här så började hon gråta. Det är så mycket frågor jag vill ställa till henne men jag vet att inte är en bra ide… Hade hon känslor för honom? Gjorde hon allt, som hon säger utan att tänka? Varför träffade hon killen hemma i sverige ? har så många frågar…..
Det här gör så ont i mig, det tynger mig så mycket. Vet inte hur jag ska tänka. Jag älskar henne mest av allt men jag kan inte sluta tänka på det. Försöker tänka att vi inte hade en relation men fortfarande hade jag kämpat så mycket och det hade stundtals känts så bra. Jag har legat sömnlös, gråtit, haft svårt att äta.
Snälla hjälp mig, hur ska jag tänka för att inte tänka på det som har hänt. Har ALDRIG mått så här dåligt förr….
Mvh
En vilse Robin
charlotte sander sander.charlotte@gmail.com
15 jan (3 dagar sedan)

till Robin
Hej Robin och tack för ditt mail.

Jag förstår din oro och dina tankar. Det är inte lätt i början av en relation att veta hur man ska göra, vad den andra tänker, om man kan lita på varann och så vidare.
Det enda sättet att bygga något och komma nära varann är att…..prata!
Om du inte får svar på dina frågor så tror jag att det hela tiden kommer att gnaga i dig.
När du pratar med henne så är det viktigt att du utgår från dig själv och dina känslor och tankar. Inte dömer henne eller avbryter henne om/när hon berättar, Detta är a och o för att er relation ska kunna nå nästa nivå, djupare.
Du ska ha en eloge för att du varit ärlig mot henne, det säger mycket om hur du är som person.
Hon kanske inte vågat/vågar vara ärlig just för att hon tycker så mycket om dig men också känt sig osäker.
Kanske också blir rädd att du ska lämna henne om hon berättar. Jag tror också att hennes tårar som kom var äkta och att grupp-trycket blev för stort, det är inte så ovanligt.
Däremot är det ju viktigt att du får reda på så att hon inte träffar ena killen nu, men det skulle förvåna mig, men som sagt:
Frågar du inte så får du inga svar och då kommer du att fortsätta vara en vilsen Robin och så ska vi ju inte ha det, eller hur!
Lycka till,
kram
Charlotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>