cropped-cropped-2965072_570_3211.jpg

[dropcap style=”no-background”] D [/dropcap]en här veckan har jag valt en fråga som bland annat handlar om när det verkar som att den ena partnern vill mer.

Jag är inte helt säker på att det är så i det här fallet dock utan det kanske mer handlar om barnen och ansvarstagande och skuld.

Det är svårt att hitta en ny plattform med barnen efter en separation, det är lätt att man oroar sig för mycket och som kanske leder till att man delvis säger upp sig själv och sina egna behov.

[infobox style=”alert-success”] Detta kan i så fall drabba ens nya relation utan att man egentligen menar något illa. [/infobox]

Det blir ju också ännu viktigare att man har en dialog i den nya relationen i och med att det är fler involverade när man har ett ex som man har barn med och en nuvarande som har barn från tidigare relation.

Jag pratar ju ofta om att man måste schema-lägga romantiken så att man håller sig uppdaterade med varann hela tiden.

[infobox style=”alert-success”] Kom ihåg: Relationer är färskvara och ska behandlas och vårdas som det! [/infobox]

Här kommer frågan och lite längre ner mina funderingar,

IMG_4856

Hej Charlotte!

Jag har träffat en kille sedan 14 månader tillbaka, en underbar kille som är ensamstående kille med 2 barn hemma. Själv är jag ensamstående med 2 barn på heltid. Barnen kommer jätte bra överens och vi har en bra relation. Men till problemet. Jag känner mig inte älskad (han säger att han älskar mig, köper blommor och presenter) men han visar inte detta i handling, låt mig ge några exempel.
Vi reste tillsammans under sommarn bokade 2 hotell rum, han går in i ena hotell rum med sin son och jag sover med mina (jag hade förväntat mig att barnen skulle dela rum och jag och han skulle dela på den andra). När vi är hemma hos mina föräldrar händer det samma sak, han vill lägga sig på soffan, medans mina föräldrar har bäddat plats åt oss ( han säger att jag ska ligga där med mina barn) att han gör det av godhet. Observera att barnen är så pass stora 10, 11 och 13 år så de klarar sig själva.
Nu senast fyllde jag år, han överraskade mig med tårta och värsta presenten, jag trodde han skull sova över på kvällen han skjutsar hem sin son och säger att han ska komma tillbak. Jag väntar och väntar, till sist smsar jag och han säger att han tittar på TV och att han förmodligen inte kommer (han kom aldrig).
Han sviker mig gång på gång med sådana små tillfällen, närjag frågar honom skyller han på omständigheter. I övrigt har vi bra sex liv (när vi väl träffas), jag måste påpeka att det är oftast jag som planerar träffarna, och planerar allt. Sedan ett tag tillbaka ska vi dessutom starta ett eget företag, men jag börjar tveka. Snälla hjälp mig, jag vet varken in eller ut. Jag älskar honom verkligen.

cropped-IMG_0368.jpg

Hejsan och tack för ditt mail.

Det kan vara jobbigt att vara i en relation där man känner att man är den som ger mest och längtar efter att känna sig älskad och sedd.

Du nämner flera tillfällen som exempel och där barnen är inkluderade.

Min tanke är om det är så att han känner skuld inför barnen eller att han lovat sig själv att dom ska vara första prio och att ingenting får komma emellan?

Med skuld och prio menar jag den separation han antagligen genomgått med mamman till barnen.

Det är inte helt ovanligt att man binder barnen hårdare till sig efter en separation.

Barn är ju inte heller sena att upptäcka det här och kan faktiskt ibland utnyttja situationen och få honom att känna ännu mer skuld och som gör att han tror att han måste finnas där hela tiden (som när du berättar om att han sagt att han skulle komma till dig på din födelsedag men fastnade framför TV:n).

Det som blir lite knasigt här är att det verkar inte som att han talat med dig om varför han gör så här, utan du skriver att han säger att det är av “godhet”.

Du skriver att du hade förväntat dig att ni skulle dela rum när ni var ute och reste.

Tänk vad viktigt det är att man berättar vad man själv vill och förväntar sig, annars blir det ofta besvikelser, man pratar förbi varann, eller tiger ihjäl varann.

Så, för att svara på din fråga så tror jag att du behöver ställa frågorna öppet och rakt utan att lägga (ytterligare) skuld på honom och sedan tala om vad som händer med dig när du inte känner dig älskad utan låg-prioriterad.

Efter det så kan ni lägga upp en plan på det ni kommit överens om och på hur ni ska göra när ni till exempel är ute och reser och att ni planerar innan ni åker hur ni ska sova etcetera.

Här är det också väldigt viktigt att ni är tydliga mot barnen och talar om hur ni tänkt och kommit fram till och så klart är det viktigt att lyssna på barnen i det här också.

Jag kan inte svara på om ni ska starta företag tillsammans men jag hade nog inväntat tills jag känt mig lite säkrare, samtidigt så kanske det är så att ni är väldigt bra arbets-partners?

Jag önskar dig varmt lycka till,
kram
Charlotte

 

@Charlotte Sander och Relationsexperten.se

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>