cropped-2965072_570_3212.jpgBilden är tagen av Åsa Stöckel, Sveriges Radio.

 

[dropcap style=”no-background”] D [/dropcap]en här veckan har jag valt ett brev som handlar om när tilliten brister.

När den ena partnern inte är ärlig och vilka konsekvenser det får känslomässigt.

Direkt sjunker självkänslan och man börjar kanske söka och rota i partnerns telefon, dator etcetera, allt för att hitta fler bevis.

[infobox style=”alert-error”] Man blir en ”fel-sökare”. [/infobox]

Det är otroligt stressande och negativt att agera så och framför allt så ligger det och gnager hela tiden, känslan av att man är förd bakom ljuset och att ens partner har kontakter med andra personer som han inte berättat om, hemligt!

Vad är det som gör att han väljer att vara hemlig om sina kvinnliga kontakter……

[infobox style=”alert-success”] Det finns gånger då jag säger NEJ och det här är ett sådant tillfälle igen. [/infobox]

Det är inte okej att agera som mannen gör i det här fallet.

Han sätter hela relationen som insats när han har hemliga kontakter med andra kvinnor.

Tänk om vi kunde lära oss att det får konsekvenser när man inte är transparent och som vanligt säger jag:

[infobox style=”alert-error”] Har man inget att dölja så döljer man heller inget! [/infobox]

 

Som vanligt så kommer frågan först och mina funderingar efter det,

IMG_5124

Hej!
Jag har varit tillsammans med min kille C i 10 månader, han är 27 och jag är 19. Jag flyttade in hos honom efter 2 månader och vi förlovade oss när vi varit tillsammans i ett halvår. Allt har gått så fort eftersom allting har känts så rätt med honom, det finns ingen jag någonsin varit tillsammans med som fått mig att må så bra och känna sådan kärlek för någon som jag gör med honom.

Dock har jag den senaste tiden känt av att någonting har förändrats i vår relation, jag har kanske blivit lite mer nedstämd och gnällig den senaste månaden men det har att göra med att jag kanske inte känt lika mycket kärlek från honom längre.

Vi bråkade lite om i torsdags i förra veckan och jag kände mig skyldig (som jag ofta gör efter våra bråk), men efter det har det ändå blivit bättre, jag har börjat jobba med min självkänsla (som inte är på topp) och han har blivit mer kärleksfull igen.

Men när jag skulle kolla om han hade fått ett sms som jag skickat så råkade jag se en konversation med en “A… 53″ som han haft den senaste veckan. Där skriver de bland annat att de vill ses och mysa och hon har skickat lite bilder på sig själv.

Jag fick en klump i magen men ville inte ta upp det med min sambo vid det tillfället eftersom jag vet hur arg han skulle bli om jag läst hans privata sms. Detta var igår. Idag så vaknade jag med en klump i magen och kände att jag behövde ta reda på mer. Så jag gick in på hans dator när han var på jobbet.

Sen kollade jag in historiken och såg att han den senaste veckan varit inne mycket på en nätdejtingsajt, så jag gick in på hans konto eftersom han hade automatisk inloggning. Då såg jag att han har massvis med mailkonversationer med kvinnor mellan 20-55 år och även om de till en början verkat vänskapliga och det står att han bara söker vänskap i hans profil så står det saker som att han skulle vilja träffa en tjej hemma hos henne och såna saker i flera konversationer.

Jag har extremt dåligt samvete för att jag gick in på hans dator och kollade men jag har ingen aning om vad jag ska göra… Vad tycker du att jag ska göra? Vi har pratat flera gånger om otrohet och såna saker men han har alltid sagt att han är 100 % ärlig mot mig, senast i torsdags.

Hälsningar Emelie

 

IMG_1379

Hej Emelie och tack för ditt mail.
Okej, så här tänker jag:
Hans beteende har gjort att din tillit fått sig en knäck.
Jag tänker inte ens ta upp grejen med att du råkade se ett sms.
Det är inte det det här handlar om för kanske hade du en känsla av redan innan att allt inte var okej?
Så sms:et är egentligen bara en bekräftelse på din mag-känsla. Det är bra att ha sådan magkänsla, försök inte att trycka bort den eller att inte lyssna på den.

Om allt hade varit okej, alltså att det han gjorde hade varit sjysst så hade du vetat att han hade kontakt med dessa kvinnor.

Som vänner alltså, jag är helt för att man har kompisar av motsatt kön men inte på det här sättet!

I min värld är det inte okej att ha hemliga kompisar och i det här fallet så tror jag att det är mer än kompisar som står på hans önskelista, tyvärr.
Det finns bara en sak att göra: Du behöver berätta för honom om det här och att du vet och sedan invänta hans svar och reaktion.

Om du inte tar upp det utan bara går och bär det inom dig så tror jag risken är att du kommer att bli en “fel-sökare”, alltså kolla upp honom hela tiden, hans dator, sms, vart han är etcetera. Det är jätte-jobbigt att leva så och det tär otroligt mycket på relationen.

Stå på dig och känn ingen skuld över att du sett sms:et, förklara precis som du förklarade för mig.

Blir han arg över det så tror jag mer det handlar om att han känner sig påkommen för vad gör det annars att du råkat se ett sms?

Jag tror också att du kanske behöver hjälp med att stärka din självkänsla som du själv beskrev är låg och det blir ju inte bättre av en sådan här sak, så har du en bra kompis som du kan prata med så gör det, eller sök någon terapeut där du bor som du kan få komma till.

Varma kramar

Charlotte

 

@Charlotte Sander och Relationsexperten.se

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>