Hej vänner,

För cirka 5 år sedan så tog jag beslutet att stänga ner mitt Facebook-konto.

Det var så klart i stunden lite läskigt och jag funderade på om jag skulle bli alldeles bortglömd nu eller/och missa massa viktigt.

Första dagarna så fick jag lite abstinens och fibblade med händerna på telefonen/datorn som på någon slags autopilot gått in många gånger per dag för att se vad som hänt.

Ganska snabbt så kom dock ett lugn, en ny känsla av att jag hade tid, att jag inte behövde stressa, varken med mina åtaganden eller kolla vad andra gjorde.

Jag blev mer stabil under hela dagen och fick inte smådippar som jag fick efter jag hade varit inne och kollat och scrollat .

Jag blev också mer kreativ och kunde återigen tänka fritt – och hittade ganska snabbt tillbaka till att utgå från MIG, utan att bry mig om kommentarer, eller behöva tänka igenom om jag kunde lägga ut en kommentar, inlägg etcetera.

För några månader sedan så fick jag idén att jag kanske ändå skulle vara lite mer aktiv och valde Instagram för “relationsexperten”.

Det var kul och jag hade lust att dela och kände en ny nyfikenhet på andra människor.

Tyvärr så varade inte det så länge – och jag började återigen få dipparna och började återigen precis som under Facebook-tiden tappa fokus emellanåt  eftersom det mer blev en störning än en positiv påfyllning.

Den här gången så har jag agerat snabbare, jag behövde inte lika lång tid på mig för att ta ett beslut.

Så, igår valde jag att tala om att jag släcker ner mitt IG-konto – relationsexperten.

Jag riktar nu in mig på min sajt och jag har kvar mitt LinkedIn-konto, dock är jag inte lika aktiv där men tänker att det är bra att ha mitt CV där för klienter som vill läsa vad jag gjort och gör samt för eventuella samarbeten etcetera.

En annan viktig sak som jag har insett är att varken Facebook eller Instagram genererat så mycket mer jobb, fler klienter eller samarbeten.

Det är via min sajt som jag fått jobb och via annonsering.

Annonseringen har jag lagt ut och fått hjälp med från externt håll – och i och med det nya marknadsföringssättet så fick jag också extern hjälp att omforma sajten lite grand, vilket innebär att den är lättare för klienter att hitta, för press och media att se vad jag gjort och hur jag nås.

Om du känner att du börjar må dåligt eller blir stressad av sociala medier, här är några tips:

  • Om du märker att du får moodswings när du kollar sociala medier och att det påverkar din känsla av att utgå från dig, kanske för rädsla vad andra ska tycka och tänka om dig, då är det en signal om att du kanske behöver tänka till hur du påverkas.
  • Ta några dagars break och iaktta dig själv. Får du lite abstinens? Känns det konstigt att inte kolla telefonen och sociala medier flera gånger per dag?
  • Tror du på andras inlägg rakt av, bilder och berättelser om liv som verkar så långt ifrån ditt eget? Det är inte så men en hel del människor kanske inte vågar tala om som det är, eller det kanske till och med är så att bilderna som läggs upp och texterna som skrivs är någon slags flykt från ett annat ganska grått och tråkigt liv.
  • Märker du när du lägger ut helt ärliga inlägg eller kommentarer att lajksen minskar, japp, så är det på sociala medier.
  • Det är mycket lättare att lajka glada och roliga inlägg än deppiga och kanske lite svårmodiga…..här behöver man vara stark och då kanske man behöver tänka till om sociala medier är platsen för ens budskap.
  • Om du märker i samtal med din partner att du dras till telefonen och vill kolla, stopp! Lägg ifrån dig telefonen så långt bort så att du inte orkar att gå och hämta den. Risken är annars att du missar vad din partner vill berätta för dig och konsekvensen av det kan vara att ni sakta börjar glida ifrån varandra. För sociala medier…..be real 🙂 IRL 🙂 !
  • Sist men inte minst, om det första du gör på morgonen är att kolla sociala medier……då missar du ron och kanske solens strålar – lyft blicken och ta emot din morgon och din dag, ta en stund i stillhet i stället – telefonen går ingenstans, sociala medier kommer inte sakna dig jättemycket heller för den delen, och det som skrivs där finns ju där för alltid har vi fått lära oss, på gott och ont!

Ha en underbar påsk!

Kram från mig<3

Charlotte

@Charlotte Sander och Relationsexperten.se

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>