[infobox style=”alert-info”] Så i tårar och skörda i glädje Psaltaren 126:5, [/infobox]

mening som ömsom tidvis förbryllat mig, gjort mig arg och ömsom gett mig hopp.

Det är inte så lätt och enkelt att tänka att man ska få skörda i glädje när man befinner sig i en tåredal eller en nattsvart tunnel.

IMG_6490

Just då handlar det kanske mest om att bara andas, ibland bara om att orka ta 10 minuter i taget – inte tänker man på just då att det kanske kommer komma en dag då man kommer att få ha glädje av tårarna?

Allra minst tror man i dom nattsvarta stunderna att man kommer att ha nytta av allt tråkigt man just då går igenom, det blir nästan som ett hån eller en provokation om/när någon säger det.

Jag har själv reagerat med ilska när kära maken om och om igen sagt åt mig:

-Vänta du så ska du få se, dina tårar har inte gråtits i onödan, du kommer att ha sådan nytta av den här tiden, vänta bara!

IMG_20150722_195544

En annan mening som jag också tänkt på mycket är:

[infobox style=”alert-info”] Du dukar för mig ett bord i mina ovänners åsyn Psaltaren 23:5 [/infobox]

Återigen mening som gjort mig arg speciellt när tålamodet sinat och jag bara känt att jag står och stampar, i ett mörker där jag inte har en aning om vad jag ska göra med alla tårarna och absolut ingen aning om vart jag ska sätta ner fötterna.

Och när jag ser mig omkring så är det bara fienders bord som dukats upp mitt framför näsan på mig istället för tvärtom som bibelordet säger.

20150722_140514

Länge trodde jag att bordet OM det någonsin dukades upp för mig möjligtvis skulle innebära ett nytt jobb eller kanske en ny bostad och att jag åtminstone kunde få visa mina fiender det.

Men….mer och mer förstår jag att bordet som dukats upp innehåller människor som jag älskar,

barn-barn som föds och som jag får vara nära, söner som jag älskar och fått en ny och fördjupad kontakt med, nya relationer som är något helt annat än jag mött förut – en vänlighet, omtanke och kärlek som var länge, länge sedan jag fick ta emot och för den delen känna en glädje att få ge!

IMG_20150710_165814

Det rör mig och gör att jag ibland gråter av tacksamhet – det finns kärlek och jag får vara en del av den!

Jag får absolut skörda i glädje just nu – och som jag så många gånger skrivit förut – det börjar med mig själv, att acceptera mig som jag är – att tillåta mig att läkningen tar tid (Inåt),

det tar vid i relationerna (Utåt)som jag skrivit om precis ovan,

och det växer Uppåt, i min relation med den Gud jag tror på, min liv-lina som om och om igen visar och bevisar sig trofast, i sådden av tårar och skördandet av glädjen och precis som åkern så kan man inte skörda HELA åkern på en gång utan bit för bit men sedan så är ladorna fyllda med olja och vin och upprättelsen är komplett!

IMG_0624

Det tror jag på och det försöker jag vandra i, dag för dag så påminner jag och kära maken varandra om det löfte som vi faktiskt fått, våra lador ska få fyllas på och vi får upprättelse!

Riktigt bra dagar där jag känner att jag skördar i glädje är dagar när jag får alla dessa tre ingredienser att vara i harmoni (Inåt, Utåt och Uppåt) och faktum är att dom just nu inträffar ganska ofta,

så ja, jag skördar i glädje just nu fullt medveten om att jag kommer att få så i tårar flera gånger om under min tid här på jorden,

 

kram från mig<3

 

Charlotte

 

@Charlotte Sander och Relationsexperten.se

 

För tidsbokning samtalsterapi online:

2

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>