0

Bilden är tagen av Åsa Stöckel/Sveriges Radio.

 

[infobox style=”alert-info”] Actualizing greatness will often cost people, places and things. The price is so high that many opt out and embrace normalcy. But those who understand they were born for greatness and choose to weather the storms of transition and change, will experience a limitless and unfathomable existence. Touré Roberts [/infobox]

[dropcap style=”no-background”] J [/dropcap]ag har under åren här på relationsexperten många gånger berört ämnet syfte.

Jag har också skrivit om att det ofta innebär en tid av ensamhet och isolering – vilket jag tror är precis som det ska vara.

Det behövs tid för att kunna göra en resa inåt – en inblick och inte bara det utan jag tror också att det är så att mycket behöver skalas bort och annat läggas till.

En rokad helt enkelt, som kan vara både smärtsam och skrämmande.

[infobox style=”alert-info”] Jag skulle till och med kunna säga att det krävs att man avstår en hel del och kanske till och med blir av med – ofrivilligt, tills man inser att det egentligen bara var sådant som antingen stod i vägen eller som ska användas som erfarenhet i ditt syfte och som kanske blir en del av Din berättelse. [/infobox]

Inte bara saker utan kostnaden kanske också blir relationer som avslutas – något som jag också skrivit en del om.

IMG_5866

Tro inte för en sekund att det är lätt och att det är något som man bara fräser ur näsan – jag skulle vilja påstå att det är det tuffaste jag någonsin gått igenom i hela mitt liv, och jag har varit med om en del.

Gått igenom skriver jag fast jag kanske ska säga går igenom – för det pågår fortfarande och det är inte alltid lätt att se vart jag ska sätta ner fötterna.

[infobox style=”alert-info”] Titeln idag, Gå för Guds skull Människa Gå har två betydelser: [/infobox]

Den ena är att våga gå i det som är ditt syfte.

Det andra är att släppa människor som inte står med dig och som egentligen för länge sedan släppt dig, håll inte fast vid sådana människor som inte vill dig väl och som inte låter dig blomma i ditt syfte.

IMG_0473

Något som också har slagit mig är hur ofta rädslan dyker upp och vill stoppa mig – tala om för mig att jag kommer att förlora allt och att jag aldrig kommer att klara det och framför allt att jag då får skämmas som skrivit så mycket om det.

Men…då har jag kommit på ett sätt att tackla rädslan när den slår till i magen:

[infobox style=”alert-info”] Jag ser bortom rädslan – den står framför mig men jag ser att det är något ljust och härligt som finns där borta – och det ger mig mod och gör att jag vågar gå vidare. [/infobox]

Jag tycker om att trotsa rädslan och har alltid gjort – så fort rädslan kommer så bara vet jag att det är något jag måste kolla närmare på – vad står där bakom den?

Många nöjer sig med att leva ett liv utan att söka djupare och det är inget fel med det – om man är nöjd som sagt.

Grejen är bara att så många verkar VETA inom sig att det finns så mycket mer att ta reda på – om sig själv och framför allt vad som är det unika med var och en….och ändå så nöjer man sig och suckar kanske lite och tänker:

[infobox style=”alert-error”] -Det blir inte bättre än så här… [/infobox]

Jag dömer ingen som väljer det, jag kan verkligen förstå det men jag vill inte och kan inte leva så.

IMG_0558

Jag måste se vad det här är för något –  jag kan inte lägga av nu när jag kommit ända hit, det går bara inte.

Så…..tänker du ge dig själv en chans att se vad som är ditt syfte?

Räkna då med detta:

– Det kommer behövas en tid av ensamhet, ofta blir det bara så av olika anledningar och man finner sig själv helt ensam.

I den här ensamhets-perioden så kommer du få gå igenom dina smärtor och du kommer att inse att  mycket av det är precis det som ska användas i ditt syfte och det kommer ge dig en helt annan syn på det du tidigare gått igenom i ditt liv, du kommer förhoppningsvis känna tacksamhet att du fick gå igenom det svåra du gått igenom.

IMG_5609

I den här ensamhets-perioden så kommer du uppleva stunder av panik, ångest kontra ett djupt lugn och en helt ny frid.

[infobox style=”alert-error”] Du kommer också vissa perioder fundera på om du håller på att bli galen, lugn, det är precis som det ska vara – ta det som ett tecken på att du är på rätt väg. [/infobox]

– Du kommer att behöva mod – besegra rädslan som vill få dig att lägga ner och bli “normal”.

– Du kommer att tappa vissa relationer och vinna några så klart men du får vara fullt beredd på att folk kommer att uppmana dig att sluta med det du påbörjat och kanske till och med tala om för dig rakt ut att du faktiskt är dålig på det som är ditt syfte.

Håll ut och stå emot – sätt på dig öronskydd om det behövs!

IMG_4332

– Du kommer att inse att allt finns inom dig – och att du faktiskt kan vara helt trygg med det – till skillnad från när du levde ett “normalt” liv och försökte plocka utifrån.

[infobox style=”alert-info”] – Är du troende (som jag) så kommer du inse djupet, höjden, bredden och få en helt annan blick samtidigt så kan du så mycket enklare ställa dig vid sidan av just för att du hittat ditt syfte som ju är den du är. [/infobox]

– Du kanske kommer att få träffa dom mörkaste människorna och vara med om riktigt mörka upplevelser men kom då ihåg:

Detta är bara för att du ska se ljuset klarare och som kommer att lysa upp din väg ännu tydligare. Du får också en chans att träna dig i ovillkorlig kärlek samtidigt lära dig tydligt gräns-sättande.

– Du kommer också som troende landa i att kanske det djupaste syftet är att du kommit hem – du har landat – cirkeln är sluten och som jag så ofta skriver: Inåt, Utåt och Uppåt och alla dessa tre behöver vara i balans för att man ska kunna känna sig riktigt, riktigt hel.

IMG_4723

Vill du veta ditt syfte? Vågar du gå?

Jag kan bara svara för mig:

[infobox style=”alert-error”] -Jag är på väg, jag vet inte riktigt nästa steg men jag vill och kan aldrig mer gå tillbaka. [/infobox]

 

Jag har bara en mening som jag vill skicka med dig denna vecka:

– GÅ, för Guds skull, Människa, GÅ!

IMG_3042

Kram från mig<3

 

@Charlotte Sander och Relationsexperten.se

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>